Om oss


210907_5889
interior-5
190416_web_3289
190416_web_3263
interior-9
interior-10
interior-8
interior-3
vy
190416_web_3281
interior-4
interior-7
frontbild4
190416_web_3269
previous arrow
next arrow

Vilka vi är

Goda råd bör finnas nära till hands. Advokatfirman Linge har en nära anknytning till Blekinge med kontor i Karlskrona. Vi har även mottagningskontor i Emmaboda. Vi åtar oss alla sorters juridiska uppdrag, men är specialiserad på affärsjuridik och familjerätt.

En stor andel av våra klienter återfinns i det regionala näringslivet, vilket givetvis inte hindrar oss från att ta oss an uppdrag på nationell och internationell basis. Vår ambition är att fungera både som ett juridiskt och som ett affärsmässigt stöd åt våra klienter.


Internationell juridik

Gränslös juridik – du kan få hjälp runt om i världen.

Många av våra klienter sysslar med import och export eller har andra kontakter med företag och myndigheter i utlandet. Vi har under många år biträtt klienter med rådgivning vid internationella affärer. Genom vårt goda internationella kontaktnät blir det enklare att ordna kvalificerad juridisk representation utomlands, liksom att skaffa korrekt och kvalificerad information om juridiska förhållanden på skilda marknader runt om i världen.

Sedan flera år är vi med i International Bar Association. Det är en sammanslutning för advokater och advokatsamfund runt om i världen. Detta välrenommerade globala nätverk, med huvudkontor i London, England, sammanställer och ger rekommendationer för internationell rättslig praxis.


Vad vi står för

Affärsjuridik som tar klienternas affärer framåt.

Kvalificerade juridiska lösningar förutsätter ingående kunskaper om näringslivets villkor, processer och funktionssätt. Medarbetarna på Advokatfirman Linge har mångårig erfarenhet av att arbeta som bolagsjurister och som VD, vilket gett förståelse för vikten av engagemang och verksamhetsfokus. Målsättningen med vår affärsjuridiska rådgivning är att den inte ska stanna vid enkel lagtolkning, utan även tillföra ett affärsmässigt mervärde åt våra klienter.


Vi är också väl förtrogna med att sköta kontakter med myndigheter och beslutsfattare på såväl riks- som regional och lokal nivå. Denna vana borgar för en smidig och effektiv ärendehantering, till gagn för våra klienter.


Våra nyckelord är:

  • Juridisk skicklighet
  • Affärsfokus
  • Engagemang
  • Diskretion

Ring oss!